Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Dues pirotècnies italianes, una suïssa i tres espanyoles competiran al 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava de Blanes 2018


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/22/2018 10:55:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bases del Focs 2007Dues pirotècnies italianes, una suïssa i tres espanyoles competiran al 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava de Blanes 2018

El concurs compta enguany amb un pressupost de 150.000 €. La Comissió Tècnica encapçalada per l’alcalde ha escollit les sis empreses que llençaran els focs del 21 al 26 de juliol d’entre les 22 propostes presentades, 8 de les quals són estrangeres

Aquesta setmana s’està acabant de comunicar la selecció definitiva a les pirotècnies triades, així com els dies que s’han escollit perquè llencin els seus respectius espectacles. El 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava tindrà lloc a Blanes durant sis jornades: des del dissabte 21 de juliol fins el dijous dia 26, una nit més que al 2017. La Comissió Tècnica ha valorat les propostes presentades per un total de 22 empreses, 8 de les quals són de procedència estrangera.


Imatge d'Arxiu Concurs Internacional de Focs d'Artifici
Autor fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Precisament el fet que s’hagin presentat tantes empreses foranies ha impulsat als membres de la Comissió Tècnica a reforçar la vocació internacional que des dels seus orígens ha tingut el certamen blanenc. Per això, s’ha fet una tria al 50%, escollint les millors propostes d’entre totes. Igualment, se n’han seleccionat dues altres de reserva, en previsió que no sorgeixi algun inconvenient de darrera hora.

Una empresa de Suïssa, dues d’Itàlia i tres d’Espanya competiran enguany

Finalment, després d’haver examinat totes les pliques presentades, s’han escollit tres pirotècnies de l’estat espanyol, dues d’italianes i una de suïssa. Examinant els espectacles que han proposat per exhibir al certamen blanenc, així com la repercussió que podia o no tenir en un dia determinat el llançament dels focs, ja s’ha elaborat el calendari definitiu.


Reunió Comissió de Focs per triar pirotècnies participants
Al haver augmentat aquest 2018 el nombre de dies en què es farà el concurs, amb un total de sis jornades, s’ha tingut molta cura que quedi molt equilibrat en el seu conjunt, amb castells de focs de qualitat totes les nits. El primer dia, el dissabte 21 de juliol, s’ha optat per la garantia que sempre suposen les pirotècnies valencianes, i per això llençarà els seus focs la Pirotècnica Caballer FX Global Focs.

L’endemà diumenge dia 22 serà el torn de la primera estrangera, la italiana Pirotècnica Pyroitaly, que s’estrena pel que fa a Blanes. També serà la primera vegada que participa en aquest certamen l’empresa que actuarà el dilluns dia 23, La Pirotècnica SAGL, procedent de Suïssa. El dimarts 24 de juliol, en canvi, oferirà el seu espectacle la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múria, una empresa molt apreciada aquí al haver estat la guanyadora de l’anterior edició del 2017.


Els dos darrers dies del concurs, el dimecres dia 25 i el dijous dia 26 de juliol, dispararan els seus focs una empresa gallega per primer cop i una estrangera coneguda a Blanes, respectivament. La nit del 25 de juliol, revetlla de la festivitat de Santa Anna, actuarà la Pirotècnica Xaraiva, de Galícia, amb una tradició que es remunta als anys 60. Per últim, el dia central de la Festa Major de Blanes, que enguany marcarà la darrera nit de focs, s’ha optat per tota una garantia: la Pirotècnica Parente Fireworks, d’Itàlia.

PirotècniaDia ParticipacióProcedència
Caballer FX Global FocsDissabte 21 juliolValència
Pirotècnia Pyroitaly, SNCDiumenge 22 juliolItàlia
La Pirotècnica SAGLDilluns 23 juliolSuïssa
Fuegos Artificiales Hermanos FerrándezDimarts 24 juliolMurcia
Pirotècnica XaraivaDimecres 25 juliolGalícia
Parente Fireworks Group, SRLDijous 26 juliolItàlia

Augmenta el prestigi del concurs pirotècnic blanenc

Per tercer any consecutiu, ha augmentat el nombre de pirotècnies que han optat a ser les escollides per disparar els seus focs amb motiu del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2018. Així, si enguany n’hi ha hagut 22 que s’han presentat; al 2017 van ser 16 empreses (12 de l’estat espanyol i 4 d’estrangeres) i al 2016 n’hi van haver 9.


L’increment del nombre de candidatures, així com de les pirotècnies de procedència estrangera, s’ha valorat de manera molt positiva des de la Comissió Tècnica, que vetlla perquè cada any els milers d’espectadors que es concentren a Blanes puguin gaudir del millor espectacle de llum i color. Per això, s’interpreta com una mostra més que el prestigi del certamen cada any que passa s’ha estat incrementant.

En aquesta edició del 2018, al haver augmentat el nombre de dies que durarà el concurs, també s’ha incrementat el pressupost assignat. Són gairebé 150.000 €, la major part dels quals són per fer els pagaments a les empreses participants. Se’ls paga 19.000 € a cadascuna d’elles, però també hi ha d’altres costos que cal considerar pel concurs. Així, dins aquest pressupost global de prop de 150.000 €, hi ha una partida de 26.000 € per a despeses d’organització i logística. Uns altres 8.000 € són pels premis amb què està dotat el concurs.


Justament l’any passat es va decidir augmentar el nombre de premis, de manera que ara n’hi ha dos: un primer premi dotat amb 6.000 € i un segon premi de 2.000 €. A banda d’aquests incentius econòmics, la pirotècnia que guanyi el concurs queda convidada automàticament perquè torni a participar l’any següent, sense necessitat de passar una selecció, al concurs de Blanes i a les festes de Lloret de Mar, en tots dos casos de l’any següent.



Data de realització: 05/22/2018 | Data de la darrera actualització: 05/22/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300