Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ciutat de Blanes dóna la benvinguda a 21 nous blanencs i blanenques


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/23/2018 11:49:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comptadors SoliarisLa ciutat de Blanes dóna la benvinguda a 21 nous blanencs i blanenques

L’alcalde, Mario Ros, ha lliurat a persones nouvingudes els certificats sobre coneixement de la societat catalana i laborals, imprescindibles per a la obtenció del certificat d’acollida

Habitualment la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes sol acollir actes revestits d’una gran solemnitat, institucionals, però també socials i emotius, com pot ser per exemple un enllaç matrimonial o l’homenatge a una persona que hagi destacat per alguna faceta de la seva vida. Ara bé, també n’allotja d’altres que potser poden passen desapercebuts però que, per contra, per a les persones que els protagonitzen estan carregats de significat.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, amb els nous blanencs i blanenques
i la tècnica del Servei de Primera Acollida, Glòria Cruz
Aquest és sense cap mena de dubte el tipus d’acte que va tenir lloc fa uns dies en aquest recinte. Es tractava que l’alcalde de Blanes, Mario Ros, donés la benvinguda a la nova ciutadania que ha participat en sengles cursos organitzats pel Servei de Primera Acollida de la vila, adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i retornades, i que estan empadronades en aquest municipi.

En la seva doble vessant de responsable polític d’Acció Social, l’alcalde va encetar la vetllada donant-los la benvinguda, encoratjant-los a compartir i gaudir dels atractius del municipi. També va remarcar i elogiar l’esforç esmerçat per tots ells i elles, procedint tot seguit al lliurament dels diplomes als 21 alumnes que han assistit als cursos, la major part dels quals van recollir-los de primera mà. L’acte es va tancar a l’entrada principal de l’edifici consistorial, amb una fotografia de grup.

Servei de Primera Acollida a les persones immigrades

Els diferents mòduls que s’imparteixen habitualment són imprescindibles per poder obtenir el certificat d’acollida que expedeix la Generalitat de Catalunya, i que ajuda a l’hora de complimentar els tràmits d’estrangeria: permís de residència, arrelament social, reagrupament familiar, nacionalitat, etc. Per aconseguir el Certificat d’Acollida, els mòduls B i C s’han de completar amb un tercer mòdul de Llengua, per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació.


El Mòdul C sobre coneixement de la societat catalana –els que es van lliurar en l’acte celebrat fa uns dies- donen a conèixer el municipi, així com els serveis de l’entorn més proper. Per la seva banda, el Mòdul B sobre coneixements laborals informa sobre el mercat de treball. A Blanes fins ara ja s’han fet sis cursos dels dos mòduls des del 2015.

Al terme de l’acte, la tècnica d’Acollida, Glòria Cruz, va fer una explicació pràctica respecte el Certificat d’Acollida, que també pot servir a les persones immigrades per buscar feina o a l’hora de fer valer la pròpia formació i experiència. A més a més, el document és útil en els processos d’estrangeria, com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència entre d’altres.


Val a dir que fins al juny de l’any passat podien sol·licitar l’accés al Servei de Primera Acollida totes les persones estrangeres empadronades a Catalunya, independentment de la data d’arribada. Des del juny del 2016, només es pot demanar l’accés al servei en el cas que es porti menys d’un any empadronat a Catalunya. Es disposa de dos anys per fer la formació en els tres mòduls.

El Servei de Primera Acollida per a les persones immigrades d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes es va posar en marxa l’agost de l’any 2016, i inclou tot un conjunt d’accions i recursos per respondre a les necessitats inicials de formació i informació que tenen les persones nouvingudes. A través d’aquest servei es donen les eines inicials per ajudar a fer més fàcil la incorporació dels nouvinguts a la societat blanenca i catalana per extensió.



Data de realització: 05/23/2018 | Data de la darrera actualització: 05/23/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300